5. mesto  Krajnc Zala_OŠ Veržej

Center DUO v Veržeju gosti četrto razstavo likovnih izdelkov GoForMura

Slike prelepe likovne razstave Skrivnosti gozdov ob Muri meseca septembra 2016 gostujejo v centru DUO v Veržeju. Poleg slik si lahko ogledate tudi prelepe fotografije natečaja ZRSVN, ki so nastale za BioBlitz 2016.

V rokodelskem in turističnem centru DUO je postavljena četrta izmed razstav likovnih izdelkov GoForMura, ki so jih od oktobra 2015 do marca 2016 izdelovali učenci za ustvarjalni natečaj GoForMura.

Z ustvarjalnim natečajem projekta GoForMura smo želeli otroke spodbuditi k opazovanju in doživljanju gozda, ki jih obkroža. Mlade raziskovalce in ustvarjalce smo spodbujali k odkrivanju zanimivih habitatov vseh vrst živali in rastlin, malih in velikih, ki živijo v gozdovih ob reki Muri. Na razstavi, ki se vije po stopnišču centra DUO lahko v 15 nagrajenih izdelkih vidite, katere podobe navdušijo otroške oči, ko opazujejo tesni preplet dreves, živali in vode. Razstava že četrti mesec potuje po Prekmurju in Prlekiji, virtualno pa si izdelke lahko ogledate TUKAJ.

Razstava prihaja v novembru 2016 v Ljubljano na Gozdarski inštitut Slovenije, kjer bo predstavljala del večjega dogodka – promocije Priročnika za učenje in igro v gozdu.

Več informacij sledi v naslednjih tednih!

Vabljeni k ogledu!